Základní informace

09.03.2016 21:14

Projekt Bezlepkový inspektor si klade za cíl najít pro osoby s bezlepkovou dietou možnosti zdravého stravování a snadného nákupu. Na stránkách Bezlepkové restaurace a Bezlepkové prodejny se budou objevovat pouze ty provozovny a prodejny, které projdou níže uvedenými kritérii a získají ocenění Bezlekového inspektora - zlatou nebo stříbrnou plaketu.

Hodnocení budou provádět Bezlepkoví inspektoři, kterými se může stát každý člen KCO-MSK se souhlasem Výboru KCO-MSK. Zájemci nás mohou kontaktovat na emailech: klubcelostrava@seznam.cz, klubcelostrava.rv@seznam.cz, klubcelostrava.lu@seznam.cz nebo na telefonních číslech: 739 510 230, 739 510 225.

Provozovny nebo prodejny mohou obdržet zlatou (získání 36 - 32 bodů) nebo stříbrnou plaketu (31 - 19 bodů). Získané ocenění bude kontrolováno a může být i odebráno.

Kritéria pro prodejny:

  1. Nabídka bezlepkového zboží  - množství, pestrost nabídky

  2. Kontrola bezlepkovosti výrobků u výrobců (certifikáty apod.)

  3. Nabídka čerstvého pečiva

  4. Označení bezlepkového zboží (koutek, přehlednost …)

  5. Označení bezlepkového zboží – pultové zboží

  6. Ochota personálu při obsluze a dotazech

  7. Proškolení, informovanost personálu

  8. Plánování rozšíření bezlepkového sortimentu a proškolení personálu, zapojení do projektu

Kritéria pro provozovny (restaurační zařízení):

  1. Nabídka bezlepkového jídla  - množství, pestrost nabídky

  2. Označování jídla alergeny

  3. Ochota personálu při obsluze a dotazech

  4. Ochota kuchyně k úpravě jídla v bezlepkové variantě

  5. Proškolení, informovanost personálu

  6. Zapojení do projektu

  7. Plánování zavedení i bezlepkového jídla a proškolení personálu

  8. Oddělený prostor pro přípravu bezlepkového jídla a samostatné nádobí