Bezlepková tvarohová bábovka


Nejlepší na tvarohové bábovce je, že je vláčná a nedrobí se, tak jako mnohé jiné bezlepkové počiny. Recept, který uvádím, je do menší formy na biskupský chlebíček. Pro velkou je třeba použít dvojnásobné množství.

Na tvarohovou bezlepkovou bábovku potřebujeme:
120 g cukru krupice
100 g másla
140 g bezlepkové mouky
2 celá vejce
125 g tvarohu (z vaničky)
asi 50 g čokolády na vaření
1/2 kypřícího prášku tzn. 6 gramů

Šleháme celá vejce s cukrem asi 3 minuty. Přidáme bezlepkovou mouku a kypřící prášek. Na tvarohovou bábovku používám Doves Farm, Shär nebo Jizerku. Máslo dáme na 30 sekund do mikrovlnky. Tvaroh a rozpuštěné máslo vmícháme do těsta. Nešleháme moc urputně, aby těsto nekleslo. Asi 3/4 těsta dáme do vymazané a vysypané formy. Do poslední čtvrtiny vmícháme rozpuštěnou čokoládu na vaření. Nesmí být horká, jen rozpuštěná. Nalijeme do formy. Těsto s čokoládou je těžší a tak by se mělo propadnout do části bez čokolády. Ovšem ne vždy tomu tak je. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 40 minut.
Ve formě na muffiny nebo tlapky (jako na obrazku) pečeme jen 20 minut.