Nekynutý tvarohový koláč


Těsto:
1,5 hrnku bezlepkové mouky
trochu soli
2 kávové prášku do pečiva (používám zn. Oetker)
2 vejce
1 dcl mléka
1 dcl oleje
1 hrnku cukru.

Drobenka:
máslo, cukr, mouka, (pro změnu přidám občas i trochu mletých ořechů – nejlépe na tvarohový koláč).

Postup:
Mouku přesiju do mísy (je potom kypřejší), přidám trochu soli, cukr (podle chuti), já jsem dala jen 1 hrnku, prášek do pečiva a tuto suchou směs promíchám. V hrnku rozšlehám vidličkou 2 vejce, přidám ke směsi, dále přidám 1 dcl mléka, 1 dcl oleje. Vše smíchám dohromady. naleju na plech vyložený pečícím papírem, (nebo jen vymaštěný), rovnoměrně rozetřu a pak opatrně (po lžičkách) dávám tvarohovou nebo makovou náplň. Posypu drobenkou a peču ve vyhřáté troubě.

Obměna:
Stejným způsobem připravíte i ovocný nebo jablkový koláč.

Dobrou chuť! Ať se vám daří při pečení!

DŮLEŽITÉ!
Pokud používám mouku Samokypřící směs bílá bez lepku ( k dostání v Kauflandu), pak nepřidávám prášek do pečiva, ale je třeba dát o něco více více mléka. Směs je výborná pro pečení šlehaného i kynutého těsta, zejména sladkých moučníků. Já jsem z této samokypřící mouky pekla vánoční perníčky i linecké a obojí se moc povedlo