Tvarohový krémovník


Těsto:
220 g mouky
120 g Hery
120 g moučkového cukru
1 vejce
2 žloutky
1 PL kypřicího prášku
3 PL Fibry

Náplň:
500 ml mléka
500 g měkkého tvarohu
1 bal. vanilkového pudinku
150 ml oleje
1 vejce
3 žloutky
1 vanilkový cukr

Sníh:
5 bílků. 5 PL krupicového cukru

Postup:
Na vál dáme mouku, cukr, kypřící prášek, nastrouháme Heru, přidáme vejce, žloutky a ručně zaděláme těsto, které dáme asi na 30 minut do ledničky. Těsto vyvalíme na pomoučeném vále na výšku asi 3-4 cm. Plech s vysokým okrajem vymažeme a vysypeme moukou a do takto připraveného plechu přeneseme těsto. Těsto vypracujeme rukou rovnoměrně po celé ploše plechu až do rohů, tak aby výška těsta byla asi 2 cm. Náplň: všechny suroviny dáme do velké mísy a rozmícháme ruční metličkou nebo el. šlehačem na nejnižším stupni otáček. Náplň nalijeme na těsto a moučník dáme předpéct při teplotě cca 180°C po dobu 40-45 minut. Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Sníh natřeme na předpečený moučník, pomocí vidličky v něm uděláme vlnovku a moučník znovu pečeme asi 10 minut při teplotě 160 °C. Krémovník necháme po upečení vychladnout. Servírujeme nakrájený na kostky.